Mærkesager

1. Sjælland er mere end kun København.

DJØF’ernes regnestykker har i alt for mange år overbevist politikerne inde på Christiansborg om ikke at prioritere områder udenfor de store byer. Det har udhulet nærmiljøet, ført til fraflytning og faldende huspriser.

Det er ikke godt nok – vi skal have balancen tilbage. Jeg kæmper for et Danmark, hvor det ikke er postnummeret, der er afgørende for om vi kan låne i banken, har ordentlig dækning på vores telefon eller kan komme med offentlig transport.

2. Omsorg og sundhed du kan regne med.

Centraliseringen har haft en pris. Lægerne klumper sig sammen om de store byer, og der mangler sammenhæng mellem den behandling vi får på sygehuset og den efterfølgende opfølgning hos egen læge.

Det er ikke godt nok – vi skal have nærheden tilbage i sundhedsvæsnet. Jeg kæmper for et sundhedssystem, hvor omsorg og personlig kontakt kommer før bureaukrati og sundhedsplatform.

3. Væk med papirnusseri.

Årevis udvidelse af eksisterende love og regler har været med til at skabe et formynderisk bureaukrati, som har fjernet fokus fra kerneopgaverne.

Det er ikke godt nok – det er hjemmehjælperens hjemmebesøg, pædagogens samvær med børnene og politimandens patrulje, der skaber værdi. Jeg kæmper for, at vi viser tillid til de varme hænder og fjerner det papirnusseri, som i dag hæmmer deres arbejde.